Szanowni Państwo,
Z przyjemnością prezentujemy Państwu ofertę dotyczącą obsługi eventu firmowego. Mamy głęboką nadzieję, że uda nam się zainteresować Państwa naszą propozycją. Dołożymy wszelkich starań, aby spełnić Pańskie oczekiwania, związane z realizacją tego przedsięwzięcia.
W realizacji imprez o podobnym charakterze braliśmy udział wielokrotnie. Każda z nich cieszyła się dobrą organizacją i oprawą zarówno pod względem estetycznym, jak i doboru menu. W trakcie roku podejmujemy kilkadziesiąt wydarzeń związanych z realizacją bankietów, koktajli, uroczystych kolacji, pikników i wielu innych okoliczności. Jesteśmy sprawdzonym partnerem dla wielu firm i instytucji.
Naszym celem jest Państwa satysfakcja.
Charakter imprezy: Event firmowy
Ilość osób: ok 120 osób
Termin imprezy:
Czas trwania:
Miejsce imprezy: Sala Widowiskowa przy CK Agora lub Teatralna przy CK Agora
Z wyrazami szacunku,
Dawid Bloch
Pobierz poniższą ofertę
PROPOZYCJA MENU KOLACJI SERWOWANEJ
Welcome
1 p / os / 130 ml
- Wino musujące Baron de Belac
Przystawka serwowana w stole zasiadanym
*(Proszę wybrać jedną propozycję)
- Łosoś wędzony z ziołowym fromage, owinięty algami morskimi [...] p /50g
- Delikatne płatki pieczonej piersi kaczej ma kompozycji sałat z borówkami żurawiny
- Wędzona pierś kacza na kompozycji sałat z borówkami żurawiny
- Carpaccio z pieczonego indyka na kopcu z buraka marynowanego w czerwonym winie
- Caprese z pomidorów i sera mozarella zakropione oliwą z oliwek
- Pasztet z królika / jarzębina/ polenta lawendowa/mus dyniowy
Uroczysta kolacja serwowana
*(Proszę wybrać jedną propozycję)
Zupy
- Krem z brokuł z kluseczkami rakowymi
- Krem z kurek z zacierką makaronową
- Krem marchewkowo dyniowy
- Krem z selera z prażonymi migdałami
- Krem z pomidorów pelati z czosnkowymi grzankami
- Krem z borowików z delikatnymi kluseczkami
Danie główne
*(Proszę wybrać jedną propozycję)
Wieprzowina
- Polędwiczki wieprzowe duszone w kapuście kiszonej z kluskami śląskimi i sosie piwnym p/120g/200g/150g
- Eskalopki z polędwiczki wieprzowej w porzeczkowym demi glace z puree selerowo jabłkowym z bekonowym chipsem p/120g/200g/150g
- Polędwiczka wieprzowa posypana serem wędzonym opasana szynką szwarcwaldzką w sosie demi glas aromatyzowanym tymiankiem cytrynowym z tradycyjnym kartaczem i konfiturą z czerwonej cebuli p/120g/200g
Drób
- Roladki z kurczaka z cytrusami podane z gołąbkami z czerwonej kapusty faszerowane kaszą gryczaną z sosem wiśniowym p/130g/200g/50g
- Rolada z kaczki w sosie anyżowo-imbirowym na majerankowym jabłku z dodatkiem smażonych kopytek p/100g/40g/60g/150g
- Rolada z indyka z młodą marchewką z sosem pomidorowo - bakłażanowym z pure ziemniaczanym i sałatką z selera i orzechów p/120g/120g/100g
Ryba
- Filet z dorsza z boczniakiem i sosem migdałowo kaparowym na spaghetti z marchwi i selera z ryżem jaśminowym p/100g/120g/2
- Łosoś grillowany podany na szparagach duszonych w białym winie z grappą ziemniaczaną p/100g/120g/200g
Deser serwowany w stole szwedzkim
*Proszę o wybór 5 propozycji
- Panna cotta z miętą i truskawkami
- Krem waniliowy z karmelizowanymi brzoskwiniami i sosem porzeczkowym
- Ciastko z marmoladą jabłkową – śliwkową z polewą waniliową
- Sernik na brzoskwiniowym spodzie
- Jabłecznik z kruszonką
- Metrowiec
- Ciasto czekoladowe
- Seromakowiec
Przekąski zimne serwowane na półmiskach, deskach i porcelanie do stołów zasiadanych
- Quiche lorraine z serem roquefort
- Rulony szynki wiejskiej z musem chrzanowym
- Tatar z łososia na ogórkowej obręczy
- Pasta szynkowa serwowana z chrupiącym krakersem
- Łosoś w algach z ziołowym fromage
Platery z kompozycjami pieczonych mięs oraz wędlin garnirowane warzywami i owocami
- Schab szpikowany śliwką kalifornijską i daktylami
- Karczek pieczony z szałwią
- Rolada wieprzowa z leśnymi grzybami i żurawiną
- Indyk faszerowany suszonymi pomidorami i szpinakiem
- Pasztet pieczony
Bar sałatkowy serwowany w pucharkach
- Sałatka wielowarzywna z grzankami czosnkowymi
- Sałatka owocowa z posypka kokosową
- Tradycyjna sałatka jarzynowa
- Sałatka chłopska z prażonym boczkiem
- Sałatka nicejska z tuńczykiem
Dodatki
- ćwikła
- chrzan
- żurawina
Pieczywo mieszane
Lustra, deski wykwintnych serów
- Kompozycja z serów pleśniowych i twardych w asyście winogron
- Kuleczki z sera pleśniowego w orzechowym musie
- Koreczki z sera mozarella i pomidorka koktajlowego z listkiem bazylii
Lustra owoców garnirowanych podanych z fantazją w stole szwedzkim 120 g / os
Dania gorące, serwowane do stołów o ustalonych godzinach
*Proszę o wybór 2 propozycji
- Beef Strogonoff p / 250 ml
- Piersi drobiowe w beszamelu z grzankami czosnkowymi p / 250 ml
- Szaszłyki drobiowe przekładane warzywami p / 250 g
- Barszcz z pasztecikiem
Napoje
- Kawa z dodatkami bez limitu;
- Paleta herbat smakowych bez limitu;
- Woda mineralna bez limitu;
- Soki owocowe 100% (jabłko i pomarańcz) bez limitu;
- Coca-Cola bez limitu;
Strona techniczna w cenie menu
- Zapewnienie stołów okrągłych lub prostokątnych z krzesłami i białymi ubrankami
- Zapewnienie zastawy porcelanowej, sztućców, oraz szkła do napojów.
- Zapewnienie stolików koktajlowych.
- Zapewnienie uśmiechniętej obsługi kelnerskiej i technicznej imprezy ( 1 os / 25 os)
- Drobne dekoracje kwiatowe na stoły
- Zapewnienie świeczników
- Zapewnienie szatni z obsługą
Zapewnienie w/wym. menu wraz ze stroną techniczną wynosi od 99,00 zł / netto / os + VAT
Dodatkowo proponujemy
Pyszny Akompaniament
Trattoria z przepychem warzyw, ziół, i dodatków do samodzielnej kompozycji pasty i sałatek
Makarony
łącznie z n/w 16 kg
- Farfale
- Penne
- Tiagatelle
Dodatki
łącznie z n/w 11 kg
- Owoce morza
- Grillowany bekon
- Szynka długo dojrzewająca
- Grillowany kurczak
- Łosoś wędzony
- Tuńczyk
- Szpinak
- Antipastii
- Sos boloński
- Sos beszamelowy
Świeże warzywa oraz dodatki podane z bufetu
łącznie z n/w 13 kg
- Mix sałat ( lodowa, rukola, radicchio)
- Bazylia, tymanek, rozmaryn, pietruszka
- Pomidor w cząstkach
- Ogórek w plasterkach
- Papryka, cukinia, bakłażan, seler naciowy
- Fasola czerwona, kukurydza, groszek
- Kapary, oliwki, cukinia
- Sery, orzechy, parmezan
Sosy
- Oliwy smakowe
- Pomidorowy, chilli, tzatzyki, szczypiorkowy, ziołowy vinegrette
Wartość realizacji w/w strony gastronomicznej dla 70 – 120 osób wynosi ( 25,00 zł netto + Vat/os,)
Dodatkowo proponujemy
Dania kuchni molekularnej z wykorzystaniem ciekłego azotu
Świeże lody czekoladowe z puree malinowym na jadalnym miętowym mchu z nitro Bezą
1 p /os LUB Kaczka sous-vide w tłoczonym soku jabłkowym z kardamonowo-cynamonowym brioche oprószonym
fiołkowym cukrem z opłatkiem z musztardy Dijon i sferycznym kawiorem z czarnej porzeczki 1 p / os
Wartość realizacji w/w strony gastronomicznej dla 70 – 120 os wynosi (39,00 zł netto + Vat /os,)
Dodatkowo proponujemy
Live -cooking akcent kuchni staropolskiej utrzymany w stylistyce biesiadnej
Dania serwowane z żeliwnych patelni
- Udziec wieprzowy z kością, bejcowany miodem i pieczony w piecu w całości 2szt./8,5kg
- Kapusta zasmażana 40/120g
- Roladki z kurczaka w sosie wiśniowo – pomarańczowym 40p/80g
- Zapiekany burak z miodem lipowym i winem Bordeaux 40p/100g
Dania gorące serwowane z podgrzewaczy
Mix pierogów według sprawdzonych receptur:
- Pierogi ruskie 40p/200g
- Pierogi z kapustą i grzybami 40p/200g
- Gołąbki po polsku w sosie pomidorowym- 40p/150g
Dodatki:
- Pajdy chleba gospodarskiego i pieczywo mieszane
- Smalec z cebulką
- Masełko ziołowo czosnkowe
- Chrzan, musztarda
Wartość realizacji w/w strony gastronomicznej dla 70-120 os wynosi ( 29,00 zł netto + Vat/os,)
Proponujemy Open Bar z napojami i alkoholami
Wariant I
Wina
- Wino czerwone wytrawne: Viejo Molino Merlot – Cabernet Sauvignon 2011 Valencia Denominacion De Origen Espania. Barwa ciemna czerwona, żywy aromat dojrzewających owoców z przewagą wiśni i owoców leśnych - bez limitu
- Wino białe wytrawne: Viejo Molino Chardonnnay Valevncia Denominacion De Origen Espania. Barwa jasnożółta, łagodny świeży aromat urzeka owocowością. Bukiet aromatyczny z wyczuwalnym niuansem tropikalnych owoców jabłkiem i gruszą.
Piwo
- Tyskie lub Książęce z kega
Istnieje możliwość prowadzenia sprzedaży alkoholu rozliczane na podstawie otwartych butelek:
Wino/ Wermuth:
- Martini Bianco, Rosso, Extra Dry butelka 0,5l – 60,00 zł
Whisky:
- Whisky Johny Walker RED Label 0,5l - 70,00zł
- Whisky Ballantine’s 0,5l – 80,00zł
- Whisky Jack Daniel’s 0,5l – 90,00zł
- Chivas Regal 0,5l – 130,00zł
Wódki:
- Wyborowa, Wratislawia 0,5l – 35,00zł
Dodatki zapewniane w barze:
- Syropy: blue curacao, grenadina, kokosowy
- Soki: pomarańczowy, jabłkowy, czarna porzeczka, grapefruit, ananas
- Napoje gazowane: coca cola, fanta, sprite, tonic, woda mineralna gazowana, nie gazowana
- Owoce: cytrusy, truskawki, ananas, mięta.
- Inne: Sok malinowy, żurawinowy, z cytryny, sos Tabasco
Zapewnienie w/w open baru na alkohol od 35,00 zł netto + Vat /osoba.
Wariant II
Wina
- Wino czerwone wytrawne: Viejo Molino Merlot – Cabernet Sauvignon 2011 Valencia Denominacion De Origen Espania. Barwa ciemna czerwona, żywy aromat dojrzewających owoców z przewagą wiśni i owoców leśnych - bez limitu
- Wino białe wytrawne: Viejo Molino Chardonnnay Valevncia Denominacion De Origen Espania. Barwa jasnożółta, łagodny świeży aromat urzeka owocowością. Bukiet aromatyczny z wyczuwalnym niuansem tropikalnych owoców jabłkiem i gruszą.
- Wódki: Wódka Wyborowa,
- Piwo: piwo Tyskie Gronie lane z kega
- Syropy: Cukrowy, miętowy, malinowy, imbirowy, czekoladowy
- Likiery: Creme de Cassis, Baileys, Blue curacao, Pasoa, Malibu
- Owoce: cytrusy, ananas, mięta.
Dodatkowo proponujemy Państwu przyrządzanie bezalkoholowych drinków:
- Dojrzałe Jabłko – sok jabłkowy, sok z czarnej porzeczki, syrop malinowy, lód kostkowy
- Grejpfrut Cooler – sok grejpfrutowy, woda gazowana, syrop, granadine, lód kostkowy
- Pussy Foot – granadine, sok ananasowy, sok pomarańczowy, sok grejpfrutowy, lód kostkowy
- Mohito – 1⁄2 limonki, świeża mięta, syrop cukrowy woda mineralna, lód kruszony
- Grenadina - grenadine, sok cytrynowy, woda mineralna, lód
Zapewnienie w/w open baru na alkohol 55,00 zł netto + Vat/ osoba.
Wariant III
Wina
- Wino czerwone wytrawne: Viejo Molino Merlot – Cabernet Sauvignon 2011 Valencia Denominacion De Origen Espania. Barwa ciemna czerwona, żywy aromat dojrzewających owoców z przewagą wiśni i owoców leśnych
- Wino białe wytrawne: Viejo Molino Chardonnnay Valevncia Denominacion De Origen Espania. Barwa jasnożółta, łagodny świeży aromat urzeka owocowością. Bukiet aromatyczny z wyczuwalnym niuansem tropikalnych owoców jabłkiem i gruszą.
- Wódki: Wódka wyborowa , Gorzka żołądkowa, wiśniówka
- Whisky: Ballantine’s, Johny Walker
- Kolorowe alkohole: Tequila, Rum, Campari, Gin
- Wermuth: Martini Bianco, Martini Rosso
- Syropy: Cukrowy, miętowy, malinowy, imbirowy, czekoladowy
- Likiery: Creme de Cassis, Baileys, Blue curacao, Pasoa, Malibu
- Owoce: cytrusy, ananas, mięta.
Drinki dostępne w barze
Shot Drink
- Wściekły Pies 40ml vodka/raspberry juice /tabasco ; Red 40 ml rum/grenadina /lemon juice
- Tequila Sauza 40ml tequila/lemon ; Blue kamikaze 4 x 20 ml vodka/blue curacao/lemon juice
Short Drink
- Hawaii Dream 40ml vodka /syrop kokosowy/orange juice ; Galileo 40ml vodka /coconut syrup/canberry juice
- Zielona żabka 40ml vodka/blue curacao/orange juice ; Red Apple 40 ml vodka/ appel juice/lemon
- Szarlotka 40 ml vodka żubrówka/ appel juice/lemon ; Gorzka 40 ml gorzka żołądkowa/orange/sprite
- Pragnienie 40 ml vodka /lime/ sprite ; Konik polny 40ml vodka /malibu /blue curacao/orange juice
- Błękit oceanu 40 ml rum /malibu /blue curacao/sprite ; Cuba Libre 40ml rum/ coca cola/limon
- Garibaldi 40 ml campari /orange juice /grenadina ; Gin Fizz 40 ml gin / blue curacao / orange/ tonic
- Tequila sunrise 40ml tequila white /orange juice /grenadina
Proponujemy Państwu przyrządzanie bezalkoholowych drinków :
- Dojrzałe Jabłko – sok jabłkowy, sok z czarnej porzeczki, syrop malinowy, lód kostkowy
- Grejpfrut Cooler – sok grejpfrutowy, woda gazowana, syrop, granadine, lód kostkowy
- Pussy Foot – granadine, sok ananasowy, sok pomarańczowy, sok grejpfrutowy, lód kostkowy
- Mohito – 1⁄2 limonki, świeża mięta, syrop cukrowy woda mineralna, lód kruszony
- Grenadina - grenadine, sok cytrynowy, woda mineralna, lód
Zapewnienie w/w open baru na alkohol 65,00 zł netto + Vat / osoba.
Organizacja baru
- odpowiedni dobór szkła do oferowanej palety alkoholi
- lód w kostkach i lód kruszony do drinków z czystej wody poddawanej wielokrotnej filtracji
- dodatki do drinków
- schłodzenie alkoholu
- obsługa barmańska z zakresem wiedzy o oferowanej palecie napoi i możliwości ich serwowania
- Zapewnienie podania alkoholu na imprezie zamkniętej zgodnie z obowiązującym prawem - posiadamy koncesje cateringowe do podawania i konsumpcji alkoholu na imprezach zamkniętych.
Bezpieczeństwo i higiena pracy:
Firma odpowiedzialną za prowadzenie działalności gastronomicznej podczas trwania imprezy znajduje się pod stałą kontrolą Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego we Wrocławiu.
Oświadczamy, że:
a) Firma spełnia rygorystyczne normy systemów GHP, GMP, HACCP
b) Posiadamy uprawnienia, jakie przepisy prawa nakładają na podmioty wykonujące usługi w zakresie kompleksowej organizacji imprez w tym usługi cateringu. Dla potrzeb zagwarantowania, jakości zdrowotnej podawanej żywności Postępujemy zgodnie z zasadami HACCP i posiadamy pozwolenia na:
- Dystrybucję wyprodukowanych potraw w ramach cateringu do innych zakładów
- Prowadzenie działalności cateringowej polegającej na kompleksowej organizacji i obsłudze imprez
- Mycia naczyń stołowych i transportowych w zmywalniach naczyń w zakładzie
c) Dysponujemy odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do realizacji zamówień
d) Wszystkie produkty żywnościowe przygotowywane są, przez wykwalifikowaną kadrę kucharzy oraz dietetyków, dbających o walory smakowe i organoleptyczne potraw
e) Jesteśmy w posiadaniu odpowiedniej wiedzy i doświadczenia w omawianym zakresie
Realizujemy zlecenia na terenie całego kraju.
Naszymi klientami między innymi są
URZĄD MIEJSKI WROCŁAWIA
PARLAMENT EUROPEJSKI
CALSBERG OKOCIM S.A.
EUROBANK S.A.
EUROPEJSKI FUNDUSZ LEASINGOWY S.A.
BGŻ S.A
PKN ORLEN S.A.
POLITECHNIKA WROCŁAWSKA
AKADEMIA EKONOMICZNA we WROCŁAWIU
UNIWERSYTET WROCŁAWSKI
AKADEMIA MEDYCZNA we WROCŁAWIU
OPERA WROCŁAWSKA
URZĄD MARSZAŁKOWSKI we WROCŁAWIU
TEATR POLSKI we WROCŁAWIU
KONSULAT AMERYKAŃSKI w Krakowie
POCZTA POLSKA
PM GROUP
FM GROUP
COCA COLA POLSKA
TELEFONIA DIALOG S.A.
TARCZYŃSKI S.A
WOSEBA S.A
AB BECHCICKI
GAZETA WROCŁAWSKA
HENRY KRUSE i S-ka SP. Z O.O.
NESTLE Polska S.A.
POLAR S.A.
POLBITA SP .Z O.O.
POLSKIE KOLEJE PAŃSTWOWE
PROVIDENT Polska S.A.
SCANIA Polska
SCHERING AG S.A
AIG CREDIT S.A.
TESCO Polska SP. Z O.O.