Ilość osób: od 5 do 35
Przystawka – 1 pozycja do wyboru
Łosoś wędzony owinięty algami morskimi faszerowany musem ziołowo serowym skropiony oliwą truflową z dodatkiem świeżej bazylii *…p /50g
Polędwiczka wieprzowa podana na pieczonym jabłku w delikatnym sosie borowikowym …*p /50g/50g/30g
Delikatne płatki wędzonej piersi kaczej z dodatkiem żurawiny, serwowane na chrupiącej sałacie *…p /50g/30g/30g
Galantyna z kury polskiej z octową gruszką i sosem tatarskim *…p /50g/30g/30g
Pierś z kurczaka nadziewana szyjkami rakowymi z sosem malinowo-balsamicznym *…p /50g//30g
Duet z puszystego omletu z musem szynkowo-grzybowym w delikatnym sosie miodowym, podany na chrupiącej sałacie *…p /50g/30g/30g
Caprese z pomidorów i sera mozarella zakropione sosem Pesto *…p /50g/40g/30g
Koktajl z owoców morza z odrobiną brandy *…p /50g
Wędzona pierś kacza na kompozycji sałat z borówkami *…p /50g/35g/30g
Dodatek
Pieczywo i masełko smakowe *…p/30g/10g
Zupa – 1 pozycja do wyboru
Tradycyjny rosół z makaronem *…p/250ml
Zupa szparagowa z prażonymi migdałami
Zupa z tartych pomidorów pelati z kluseczkami
Zupa brokułowa z grzankami czosnkowymi
Danie główne – 3 mięsa do wyboru
Szynka marynowana w rozmarynie w sosie demi glas *…p/120g
Filety drobiowe po parysku
Zrazy Radziwiłła nadziewane polskimi specjałami
Kotlety schabowe
Eskalopki wieprzowe
Sakiewki z bakaliami
Dodatki:
Ziemniaki z masłem i koprem *…p/200g
Kluski śląskie *…p/200g
Bukiet surówek ( biała kapusta, marchewka z jabłkiem , buraczki ) *…p/150g
Ciasta przygotowywane na miejscu, serwowane na półmiskach – 2 porcje / os
Sernik na brzoskwini
Jabłecznik z cynamonem
Tiramisu na prawdziwym serku mascarpone – dopłata (3 zł do porcji)
Bar z napojami
Kawa z ekspresu z dodatkami bez limitu;
Paleta herbat smakowych z dodatkami bez limitu;
Woda mineralna bez limitu;
Soki owocowe ( jabłko, pomarańcz ) bez limitu;
Strona techniczna
Bielizna stołowa, zastawa stołowa,
Obsługa kelnerska – personel w strojach firmowych
Sprzątanie sali
Wystrój stołów ( delikatna dekoracja kwiatowa )
Wynajem klimatyzowanej sali Restauracji Agora
Wartość realizacji powyższego menu wraz ze stroną techniczną wynosi 120,00 zł / os.