Menu weselne – 195 zł od osoby

Przywitanie:

  • Chlebek weselny, Lampka wina musującego – p /100ml

Przystawka:

[…] p /50g
[Proszę wybrać jedną propozycję]

  • Łosoś wędzony z ziołowym fromage, owinięty algami morskimi
  • Delikatne płatki pieczonej piersi kaczej ma kompozycji sałat z borówkami żurawin
  • Marynowana polędwiczka faszerowana podgrzybkami
  • Carpaccio z pieczonego indyka na kopcu z buraka marynowanego w czerwonym winie
  • Caprese z pomidorów i sera mozarella zakropione oliwą z oliwek

Obiad

Zupa:
[Proszę wybrać jedną propozycję]

  • Rosół z makaronem domowym i pachnącą pietruszką – p/ 250 ml/li>
  • Krem selerowo jabłkowy z ziołowymi grzankami – p/250ml/li>
  • Krem białych warzyw z prażonymi migdałami – p/ 250 ml/li>
  • Krem borowikowy z kluseczkami – p/ 250 ml

Danie główne:
[Proszę wybrać trzy propozycje – 2p/os.]

  • Zrazy a‘la Radziwiłła napychane polskimi specjałami – p /100 g
  • Filety drobiowe po parysku z kawałkami ananasa – p/100g
  • Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami – p/100g
  • Eskalopki wieprzowe w sosie z grzybów leśnych – p/100g/40g
  • Szynka marynowana w rozmarynie z sosem pieczeniowym – p/100g
  • Kotlety schabowe w złocistej panierce – p/100 g
  • Roladki schabowe ze śliwką kalifornijską i daktylami – p /100 g
  • Sakiewki ze schabu ze szpinakiem – p / 120 g
  • Sakiewki z karczku z bakaliami – p/ 120 g

Istnieje możliwość przygotowania odrębnego obiadu dla wegetarian / wegan

Dodatki skrobiowe
[Proszę wybrać trzy propozycje – 1,5p/os.]

  • Ziemniaki puree z masłem i koprem – p/200g
  • Młode ziemniaczki z masłem i koprem (sezonowo) – p/200g
  • Kluski śląskie z sosem „Demi glas „ – p/200g/30ml
  • Ryż paraboliczny z warzywami – p/200g
  • Rozetki ziemniaczane – p/200g
  • Frytki – p/200g

Dodatki warzywne
[Proszę wybrać dwie propozycje – 1,5p/os.]

  • (biała kapusta, marchew tarta z jabłkiem , buraczki tarte) – p/150g
  • Kapusta zasmażana – p/100g
  • Buraczki zasmażane – p / 100 g

Przekąski gorące podawane w godzinach nocnych

[Proszę wybrać dwie propozycje – 2p/os.]

  • Barszcz czysty z pasztecikiem – p/225ml/szt.
  • Żurek gotowany na wędzonce ze świeżo tartym chrzanem – p/225ml
  • Rolady wieprzowe nadziewane kapustą i grzybami – p/120g
  • Ragout z szynki marynowanej w rozmarynie z championami – p/200g
  • Uda trybowane z marynaty sojowej w sosie słodko kwaśnym – p/200g
  • Krojone piersi indyka z championami w sosie beszamelowym – p/200g
  • Szaszłyki z szynki z cebulą i słoniną – p/150g
  • Bigos na trzech rodzajach mięs, zakrapiany czerwonym winem – p/250g
  • Pierogi ruskie według sprawdzonych receptur – p/200g

Przekąski zimne podane do stołu po obiedzie

Mięsa i wędliny 120g/os

  • Rolada z karczku z podgrzybkami – p/25g
  • Schab pieczony ze śliwką kalifornijską i daktylami – p/25g
  • Rolada drobiowa z brokułami – p/25g
  • Rolada z boczku, szynka wiejska, kabanosy – p/25g
  • Pasztet pieczony obsadzany borówkami żurawin – p/25g

Deski wykwintnych serów garnirowanych winogronem

  • (camembert, ementaler, gouda, roquefort) – p/35g

Dodatki

  • Pieczywo mieszane, masełko smakowe
  • Sosy do mięs (chrzan, ćwikła, żurawina)

Marynaty

  • pieczarki, papryka, ogórek

Delikatesy stołu

  • Tymbaliki drobiowe z jullienne marchewkowym i groszkiem cukrowym – p/70g
  • Rulony szynkowe z musem chrzanowym – p/40p/40g
  • Rolmopsy śledziowe z pikantnej marynaty – p/60g
  • Roladki naleśnikowe z fromage i warzywami – p/ 30 g
  • ½ Jajka faszerowanego pieczarkami / po carsku z kawiorem – p/30g
  • Tartaletki ze szpinakiem i łososiem – p / 30 g
  • Tartaletki z pieczarkami i serem – p / 30 g
  • Roladki z łososia wędzonego z ziołowym fromage i nutą bazylii – p/30g

Sałatki

  • Sałatka z grillowanym kurczakiem, ananasem i orzechami – p/100g
  • Sałatka z winogronem, serem pleśniowym i ziołowymi grzankami – p/100g
  • Sałatka jarzynowa – p/100g

Stół z słodkości

Desery w kielichach p/60g

  • Mus truskawkowy z puszystą bezą
  • Panna Cotta z truskawkami
  • Mus czekoladowy z wisienką

Owoce z fantazją podane – 100 g / os

Z przyjemnością wyserwujemy bez dodatkowej opłaty dostarczone owoce i wypieki

Open bar z napojami

  • Kawa z dodatkami – bez limitu;
  • Paleta herbat smakowych z dodatkami – bez limitu;
  • Soki owocowe – bez limitu
  • Woda mineralna (n. gaz ) – bez limitu
  • Napoje gazowane z oferty Coca Coli – bez limitu
  • Lód w kostkach – bez limitu
  • Cooler’y na alkohol

Biały alkohol – od zleceniodawcy*
Zapewniamy wszelkie szkło potrzebne do serwowania alkoholi dostarczonych przez zleceniodawcę

*Alkohol od zleceniodawcy powinien być dostarczony min. na 10 h przed rozpoczęciem serwowania, w celu odpowiedniego schłodzenia oraz przygotowania szkła i innych niezbędnych akcesoriów .
*Nie doliczamy korkowego

Cena zawiera

  • Szatnię z obsługą (1 os.)
  • Obsługę techniczną i sprzątającą (2 os.)
  • Miejsca siedzące w tradycyjnym ustawieniu lub przy stołach okrągłych
  • Osobę nadzorującą przebieg realizacji
  • Obsługę kelnerską (1 os./20 os.) personel w strojach firmowych
  • Sprzątanie sali
  • Delikatna dekoracja kwiatowa na stołach
  • Stojak na kwiatki
  • Świeczniki
  • Serwetki fizelinowe
  • Bieliznę stołową

Inne menu weselne:

230 zł

Dodatkowe usługi oraz atrakcje

Oferta