Menu weselne – 230 zł od osoby

Przywitanie:

  • Chlebek weselny, Lampka wina musującego – p /100ml

Przystawka:

[Proszę wybrać jedną propozycję]

  • Pescaccio z wędzonego halibuta, serwowane z cząstkami suszonych pomidorów, karczochami i esencją szampańsko - ziołową
  • Łosoś wędzony w algach morskich, faszerowany ziołowym fromage, skropiony oliwą truflową i musem bazyliowym
  • Rolowana kaczka z siekanymi pistacjami ułożona na tafli z wędzonej śliwy
  • Roladka z polędwiczki wieprzowej z suszonymi śliwkami i daktylami podana na pieczonym jabłku z dresingiem żurawinowym

Dodatek: Pieczywo i masełko smakowe

Obiad

Zupa:
[Proszę wybrać jedną propozycje]

  • Rosół z makaronem domowym i pachnącą pietruszką – p/ 250 ml
  • Consomme z cielęcymi kluseczkami – p/ 250 ml
  • Krem selerowo jabłkowy z ziołowymi grzankami – p/250ml
  • Krem ze szparag z dodatkiem pietruszki i prażonych migdałów – p/ 250 ml
  • Krem borowikowy z kluseczkami, pachnący tymiankiem – p/ 250 ml

Danie główne:
[Proszę wybrać trzy propozycje – 3p/os.]

  • Wołowe zrazy Radziwiłła napychane polskimi specjałami – p /100 g
  • Roladka z polędwiczki z podgrzybkami – p/ 120 g
  • Rolada z kaczki w sosie anyżowo-imbirowym – p/100g
  • Sakiewka wieprzowa z kasztami w sosie wiśniowym – 80p/100g/60g
  • Szynka marynowana w rozmarynie z sosem porzeczkowym – p/100g
  • Kotlety schabowe w złocistej panierce – p/100 g
  • Halibut grillowany podany na szparagach duszonych w białym winie – p /100 g
  • Łosoś bejcowany podany na szpinaku – p /100 g
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie z kurek – p / 100 g
  • Sakiewki z polędwiczki wieprzowej ze szpinakiem – p/ 100 g

Istnieje możliwość przygotowania odrębnego obiadu dla wegetarian / wegan

Dodatki skrobiowe
[Proszę wybrać trzy propozycje – 2p/os.]

  • Ziemniaki puree z masłem i koprem – p/200g
  • Młode ziemniaczki z masłem i koprem (sezonowo) – p/200g
  • Kluski Gnocchi – p/200g/30ml
  • Kluski śląskie – p/200g

Bukiet surówek
[Proszę wybrać trzy propozycje]

  • (biała kapusta, marchew tarta z jabłkiem, buraczki tarte ) – p/150g
  • Kapusta zasmażana – p/100g
  • Buraczki zasmażane – p / 100 g
  • Szpinak – p / 100g
  • Fasolka szparagowa z boczkiem i tymiankiem – p/100g
  • Bukiet warzyw gotowanych – p/100 g
  • Sałatka wiosenna – p/100 g

Przekąski gorące podawane w godzinach nocnych

[Proszę wybrać trzy propozycje – 2p/os.]

  • Barszcz czysty z pasztecikiem – p/225ml/szt.
  • Krem chrzanowy z chipsami z szynki szwardzwalskiej – p/250g
  • Zupa gulaszowa z mlekiem kokosowym nieco ostrzej doprawiona – p/250g
  • Flaczki wołowe z grzankami czosnkowymi – p/250
  • Sakiewka wieprzowa faszerowana wątróbką drobiową w sosie wiśniowym – p/120g
  • Rolady wieprzowe nadziewane kapustą i grzybami – p/120g
  • Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i sosem serowym – p/80g/60g
  • Beef Strogonow – p/200g
  • Szaszłyki z szynki z cebulą i słoniną – p/150g
  • Bigos na trzech rodzajach mięs, zakrapiany czerwonym winem – p/250g
  • Pierogi ruskie według sprawdzonych receptur – p/200g
  • Dorsz w miodowo limonowym sosie – p/120g
  • Limanda zapiekana z mozzarellą i pomidorem – p / 120 g

Widowiskowa atrakcja kulinarna!
Flambirowany udziec wieprzowy, serwowany przez Szefa Kuchni

Dodatki:

  • ziemniaki zapiekane z ziołami
  • kapusta zasmażana

Przekąski zimne podane do stołu po obiedzie

Mięsa i wędliny 120g/os

  • Płatki polędwiczki wieprzowej wieprzowe w glazurze z miodu i wiśni
  • Rolowana karkówka z grzybami
  • Kaczka z farszem z pistacji i jabłek
  • Terinna drobiowa z marchewką karotka i czarnymi oliwkami
  • Rostbef na różowo
  • Szynka pieczona
  • Pasztet pieczony obsadzany borówkami żurawin

Swojskie dodatki w stole szedzkim

  • Chleb gospodarski
  • Smalczyk z jabłkiem
  • Masło ziołowo czosnkowe
  • Ogórki małosolne lub kiszone w glinianych garncach

Deski wykwintnych serów garnirowane winogronem i orzechami

  • (camembert, gouda, ementaler, roquefort) – p/35g

Dodatki

  • Pieczywo mieszane, masełko smakowe
  • Sosy do mięs (chrzan, ćwikła, żurawina)

Marynaty

  • pieczarki, papryka, korniszony marynowane w chilli

Delikatesy stołu

  • Tymbaliki drobiowe z jullienne marchewkowym i groszkiem cukrowym – p/70g
  • Rulony szynkowe z musem chrzanowym – p/40g
  • Mini szaszłyki drobiowe z marynaty BBQ ze śliwką kalifornijska – p/ 35g
  • Pikantne koreczki ciewapcici z kolorowym pieprzem – p/ 35g
  • Szynka mazurska podana na melonie miodowym z emulsją balsamiczną – p/ 35g

Bar sałatkowy

  • Sałatka z grillowanym kurczakiem, ananasem i orzechami – p/100g
  • Sałatka nicejska z tuńczykiem i oliwkami – p/100g
  • Sałatka mołdawska – p / 100 g
  • Sałatka jarzynowa – p/100g

Stół słodkości

Desery w kielichach

  • Mus truskawkowy z puszystą bezą
  • Panna Cotta z truskawkami
  • Mus czekoladowy
  • Mus brzoskwiniowy

Owoce z fantazją podane 100 g / os

Z przyjemnością wyserwujemy bez dodatkowej opłaty dostarczone owoce i wypieki

Open bar z napojami

  • Kawa z dodatkami – bez limitu
  • Paleta herbat smakowych z dodatkami – bez limitu
  • Soki owocowe – bez limitu
  • Woda mineralna (n. gaz ) – bez limitu
  • Napoje gazowane z oferty Coca Coli – bez limitu
  • Lód w kostkach – bez limitu
  • Cooler’y na alkohol

Biały alkohol – od zleceniodawcy*
Zapewniamy wszelkie szkło potrzebne do serwowania alkoholi dostarczonych przez zleceniodawcę

*Alkohol od zleceniodawcy powinien być dostarczony min. na 10 h przed rozpoczęciem serwowania, w celu odpowiedniego schłodzenia oraz przygotowania szkła i innych niezbędnych akcesoriów .
*Nie doliczamy korkowego

Cena zawiera

  • Szatnię z obsługą (1 os.)
  • Obsługę techniczną i sprzątającą (2 os.)
  • Miejsca siedzące w tradycyjnym ustawieniu lub przy stołach okrągłych
  • Osobę nadzorującą przebieg realizacji
  • Obsługę kelnerską (1 os./20 os.) personel w strojach firmowych
  • Sprzątanie sali
  • Delikatna dekoracja kwiatowa na stołach
  • Stojak na kwiatki
  • Świeczniki
  • Serwetki fizelinowe
  • Bieliznę stołową

* ilość porcji, ustanawiana dla każdego zlecenia indywidualnie

Inne menu weselne:

195 zł

Dodatkowe usługi oraz atrakcje

Oferta