Przywitanie:
- Chlebek weselny, Lampka wina musującego – p /100ml
Przystawka:
[Proszę wybrać jedną propozycję]
- Pescaccio z wędzonego halibuta, serwowane z cząstkami suszonych pomidorów, karczochami i esencją szampańsko - ziołową
- Łosoś wędzony w algach morskich, faszerowany ziołowym fromage, skropiony oliwą truflową i musem bazyliowym
- Rolowana kaczka z siekanymi pistacjami ułożona na tafli z wędzonej śliwy
- Roladka z polędwiczki wieprzowej z suszonymi śliwkami i daktylami podana na pieczonym jabłku z dresingiem żurawinowym
Dodatek: Pieczywo i masełko smakowe
Obiad
Zupa:
[Proszę wybrać jedną propozycje]
- Rosół z makaronem domowym i pachnącą pietruszką – p/ 250 ml
- Consomme z cielęcymi kluseczkami – p/ 250 ml
- Krem selerowo jabłkowy z ziołowymi grzankami – p/250ml
- Krem ze szparag z dodatkiem pietruszki i prażonych migdałów – p/ 250 ml
- Krem borowikowy z kluseczkami, pachnący tymiankiem – p/ 250 ml
Danie główne:
[Proszę wybrać trzy propozycje – 3p/os.]
- Wołowe zrazy Radziwiłła napychane polskimi specjałami – p /100 g
- Roladka z polędwiczki z podgrzybkami – p/ 120 g
- Rolada z kaczki w sosie anyżowo-imbirowym – p/100g
- Sakiewka wieprzowa z kasztami w sosie wiśniowym – 80p/100g/60g
- Szynka marynowana w rozmarynie z sosem porzeczkowym – p/100g
- Kotlety schabowe w złocistej panierce – p/100 g
- Halibut grillowany podany na szparagach duszonych w białym winie – p /100 g
- Łosoś bejcowany podany na szpinaku – p /100 g
- Polędwiczki wieprzowe w sosie z kurek – p / 100 g
- Sakiewki z polędwiczki wieprzowej ze szpinakiem – p/ 100 g
Istnieje możliwość przygotowania odrębnego obiadu dla wegetarian / wegan
Dodatki skrobiowe
[Proszę wybrać trzy propozycje – 2p/os.]
- Ziemniaki puree z masłem i koprem – p/200g
- Młode ziemniaczki z masłem i koprem (sezonowo) – p/200g
- Kluski Gnocchi – p/200g/30ml
- Kluski śląskie – p/200g
Bukiet surówek
[Proszę wybrać trzy propozycje]
- (biała kapusta, marchew tarta z jabłkiem, buraczki tarte ) – p/150g
- Kapusta zasmażana – p/100g
- Buraczki zasmażane – p / 100 g
- Szpinak – p / 100g
- Fasolka szparagowa z boczkiem i tymiankiem – p/100g
- Bukiet warzyw gotowanych – p/100 g
- Sałatka wiosenna – p/100 g
Przekąski gorące podawane w godzinach nocnych
[Proszę wybrać trzy propozycje – 2p/os.]
- Barszcz czysty z pasztecikiem – p/225ml/szt.
- Krem chrzanowy z chipsami z szynki szwardzwalskiej – p/250g
- Zupa gulaszowa z mlekiem kokosowym nieco ostrzej doprawiona – p/250g
- Flaczki wołowe z grzankami czosnkowymi – p/250
- Sakiewka wieprzowa faszerowana wątróbką drobiową w sosie wiśniowym – p/120g
- Rolady wieprzowe nadziewane kapustą i grzybami – p/120g
- Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i sosem serowym – p/80g/60g
- Beef Strogonow – p/200g
- Szaszłyki z szynki z cebulą i słoniną – p/150g
- Bigos na trzech rodzajach mięs, zakrapiany czerwonym winem – p/250g
- Pierogi ruskie według sprawdzonych receptur – p/200g
- Dorsz w miodowo limonowym sosie – p/120g
- Limanda zapiekana z mozzarellą i pomidorem – p / 120 g
Widowiskowa atrakcja kulinarna!
Flambirowany udziec wieprzowy, serwowany przez Szefa Kuchni
Dodatki:
- ziemniaki zapiekane z ziołami
- kapusta zasmażana
Przekąski zimne podane do stołu po obiedzie
Mięsa i wędliny 120g/os
- Płatki polędwiczki wieprzowej wieprzowe w glazurze z miodu i wiśni
- Rolowana karkówka z grzybami
- Kaczka z farszem z pistacji i jabłek
- Terinna drobiowa z marchewką karotka i czarnymi oliwkami
- Rostbef na różowo
- Szynka pieczona
- Pasztet pieczony obsadzany borówkami żurawin
Swojskie dodatki w stole szedzkim
- Chleb gospodarski
- Smalczyk z jabłkiem
- Masło ziołowo czosnkowe
- Ogórki małosolne lub kiszone w glinianych garncach
Deski wykwintnych serów garnirowane winogronem i orzechami
- (camembert, gouda, ementaler, roquefort) – p/35g
Dodatki
- Pieczywo mieszane, masełko smakowe
- Sosy do mięs (chrzan, ćwikła, żurawina)
Marynaty
- pieczarki, papryka, korniszony marynowane w chilli
Delikatesy stołu
- Tymbaliki drobiowe z jullienne marchewkowym i groszkiem cukrowym – p/70g
- Rulony szynkowe z musem chrzanowym – p/40g
- Mini szaszłyki drobiowe z marynaty BBQ ze śliwką kalifornijska – p/ 35g
- Pikantne koreczki ciewapcici z kolorowym pieprzem – p/ 35g
- Szynka mazurska podana na melonie miodowym z emulsją balsamiczną – p/ 35g
Bar sałatkowy
- Sałatka z grillowanym kurczakiem, ananasem i orzechami – p/100g
- Sałatka nicejska z tuńczykiem i oliwkami – p/100g
- Sałatka mołdawska – p / 100 g
- Sałatka jarzynowa – p/100g
Stół słodkości
Desery w kielichach
- Mus truskawkowy z puszystą bezą
- Panna Cotta z truskawkami
- Mus czekoladowy
- Mus brzoskwiniowy
Owoce z fantazją podane 100 g / os
Z przyjemnością wyserwujemy bez dodatkowej opłaty dostarczone owoce i wypieki
Open bar z napojami
- Kawa z dodatkami – bez limitu
- Paleta herbat smakowych z dodatkami – bez limitu
- Soki owocowe – bez limitu
- Woda mineralna (n. gaz ) – bez limitu
- Napoje gazowane z oferty Coca Coli – bez limitu
- Lód w kostkach – bez limitu
- Cooler’y na alkohol
Biały alkohol – od zleceniodawcy*
Zapewniamy wszelkie szkło potrzebne do serwowania alkoholi dostarczonych przez zleceniodawcę
*Alkohol od zleceniodawcy powinien być dostarczony min. na 10 h przed rozpoczęciem serwowania, w celu odpowiedniego schłodzenia oraz przygotowania szkła i innych niezbędnych akcesoriów .
*Nie doliczamy korkowego
Cena zawiera
- Szatnię z obsługą (1 os.)
- Obsługę techniczną i sprzątającą (2 os.)
- Miejsca siedzące w tradycyjnym ustawieniu lub przy stołach okrągłych
- Osobę nadzorującą przebieg realizacji
- Obsługę kelnerską (1 os./20 os.) personel w strojach firmowych
- Sprzątanie sali
- Delikatna dekoracja kwiatowa na stołach
- Stojak na kwiatki
- Świeczniki
- Serwetki fizelinowe
- Bieliznę stołową
* ilość porcji, ustanawiana dla każdego zlecenia indywidualnie